Logo loading
Keresés

Mallorca - A Földközi-tenger gyöngyszeme

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetek legnagyobb tagja, Menorca "szomszédja". Fővárosa Palma de Mallorca. 2 és fél órás úttal megközelíthető apró sziget, tele rejtett szépségekkel.

Mallorcán bármerre néz az ember mindenfelé kőfalakkal körbekerített kerteket lát csodásan virágzó narancs-, olaj- és mandulafákkal. Mikor februárban éledezni kezd téli álmából az egész sziget gyönyörű rózsaszín és fehér virágba borult mandulafákkal teli virágtengerré változik.

Mallorca a napozáson, fürdésen, és bulizáson kívül még rengeteg mindent kínál, például túrázás lenyűgöző szépségű helyekre, biciklizés, golf, természetjárás, mélytengeri merülés, sziklamászás, kiváló éjszakai élet, változatos szórakozási lehetőségek tárháza.

Narancs, mandula, Chopin

Déli és keleti partján a Földközi-tenger legtisztább és legszebb strandjai sorakoznak, míg Pálma, a főváros a kultúrára éhes turistákat várja.
Pálma kifinomult és életteli város, melynek jelképe a világ második legnagyobb gótikus katedrálisa, a Sa Seu. A Museu de Mallorca gyűjteményének néhány lenyűgöző darabja gyors áttekintést nyújt Mallorca történelméről az őskortól a 20. századig. A Pálma közelében álló Castell de Bellver kastély a 14. században királyi erőd, majd nyári rezidencia, később királyi börtön volt.
Ha már Mallorcán vagyunk, járjuk körbe a szigetet, melynek legszebb fekvésű pontja Valldemossa, északon. Ez a zsebkendőnyi város egykor Chopin otthona is volt. A helyi kincs a mandula, előszeretettel termesztik és megfizethető áron kaphatunk a piacon belőle készült lisztet, süteményt és likőrt is.
Csupán félórányi autóútra esik a következő állomás, Port Soller kikötővároska, ez itt a sziget legalacsonyabb pontja, és minden irányból hegyek veszik körül, itt sosem fúj a szél. Itteni specialitás, hogy vaníliafagyit tesznek a frissen facsart narancslébe, a piacon érdemes megkóstolni a helyi gyümölcsöket – a kivi, a narancs és a nektarin is csoda finom Mallorcán!
Mindenképpen keressük fel a Tramuntana- hegység lábánál található Lluc kolostor Fekete Madonna védőszentjét, és kívánjunk tőle valamit – a legenda szerint teljesíti a vágyakat!