Logo loading
Keresés

Hurghada

Hurghada, a régvolt kis halászfalu ma Egyiptom egyik legismertebb és legnépszerűbb üdülőhelye a Vörös-tenger partján. A gyönyörű tengerpartot finomhomokkal borított hosszú strandok szegélyezik. Hurghada több részén találhatók korallzátonyok, melyek egyedülálló szépsége ámulatba ejti a búvárkodás szerelmeseit. Hurghada tökéletes választás családok részére is! Hurghada elhelyezkedésének köszönhetően, innen lehet a legkönnyebben elérni a fakultatív programokat.  Hurghadából lehetőség van áthajózni a környező kis szigetekre, melyek közül egyik legismertebb a Giftun- sziget. A fakultatív kirándulások alkalmával ellátogathatunk még Luxorba, Karnakba, Kairóba vagy Gízába. 

Hurghada ideális feltételeket biztosít az üdülni vágyók számára, ugyanis a tengervíz hőmérséklete ritkán csökken 22 C° alá. A város déli részén egy hosszú bevásároló utca található számos étteremmel, ajándékbolttal. 

Üdülőhelyek: El Gouna, Hurghada, Saal Hasheesh, Makady Bay, Soma Bay, Safaga

 

Safaga- övezet

Safaga nyugodt tengerparti övezet. Safaga központja kb. 60 km-re fekszik a Vörös-tenger partján. Safaga tengerpartja előtt található Tobia Island korallszirtjei remek búvárkodási lehetőségeket nyújtanak. Safaga központjában több szálloda és üdülőhely található. Safaga kristálytiszta vizű gyönyörű strandokkal várja az idelátogatókat.