Logo loading
Keresés

Korfu - Görögország

A legenda szerint, a tenger istene Poseidon és a nimfa Orphne először Korfut hozták létre. Úgy tartják, az ő utódaik az itt élők, nagyon vendégszerető és nyitott emberek.

Napfürdőzés, túrázás és álmodozás

Görögországba nem csupán a tenger miatt utaznak a turisták, de ősszel, szeptemberben sok kerékpáros is felkeresi. Ilyenkor már nincs olyan nagy hőség, de a tenger még mindig kellemesen meleg, körülöttünk az érett gyümölcs illatozik.
Korfu legnagyobb rajongójának az osztrák Sissi királynőt tartják. A Korfun található Achilion kastély a festői Gastouri kisváros közelében fekszik, a környék domináns építményének számít.

Görög legendák nyomában

Ki ne ismerné a görög legendákat, melyek Istenek és halandók harcait, szerelmeit, gyarlóságait írják le?
Az istenek és hősök Görögország történelmének szerves részét képezik. Az országban jelentős ideig politeista, azaz többistenhit uralkodott. A későbbi évezredek egész európai gondolkodásának, művészetének egyik legfontosabb, meghatározó alapja lett az ókori görögség kultúrája.
A görög ember szabadelvű volt, a boldogságot, az örömöt kereste, sokszor teljes erkölcstelenségben élt, a gazdagok állandóan ünnepeket rendeztek. A görög társadalmi élet egyik legmeghatározóbb eleme a lakoma volt, ezt a remek szokásukat mind a mai napig megőrizték.

Görög joghurt, görög saláta, ouzo

A görög konyha, Európa egyik, vagy talán legösszetettebb gasztronómiája. Kellemesen fűszeres egészséges, teli van zöldséggel, halételekkel, különleges húsokkal. Jellegzetes görög italok az ouzo (ánizs pálinka), amit vízzel hígítva is isznak, a Metaxa nevű konyak és a görög borok.
Az emberek gyakran összejönnek barátokkal családdal tavernázni. A tavernák a görög éttermek egyik fajtája, általában családi vállalkozás, és igazi házias görög ételeket lehet fogyasztani. Ezek az étkezdék nem a turistáknak készültek, az átlag görögök is előszeretettel látogatják.