Logo loading
Keresés

Mauritius – életre szóló élmény!

Miután 1896-ban ellátogatott a távoli Mauritiusra, Mark Twain azt mondta, hogy Isten a mennyországot a szigetről mintázta, és ha megérkezel, saját szemeddel láthatod, hogy a földi paradicsom kifejezés cseppet sem túlzás.
A Madagaszkártól mintegy 1000 km-re keletre fekvő egzotikus szigetállam ideális célpont egy aktív, ugyanakkor pihentető vakációhoz, amelynek sokrétű természeti szépségei közé tartozik a türkizkék tenger, a gyönyörű vízesések, a folyók, az őshonos erdők és a furcsa alakú hegyek. A tengerpartot övező korallzátonyok gyönyörű búvárterepek, ahol megismerheted a víz alatti élővilágot, ám a szigeten olyan izgalmas szabadtéri tevékenységeket is kipróbálhatsz, mint pl. a motorcsónakos ejtőernyőzés, a szörfözés, a tengeri kajakozás vagy a hidroplánrepülés.

„Itt felfedezheted a szépség valódi értelmét - a felismerés arra fog késztetni, hogy újra és újra visszatérj Mauritius partjaira."
A fő turisztikai attrakció „Por Loowee", a sziget fővárosa, ahol a turisták kedvükre hódolhatnak akár a kultúra, akár a vásárlás iránti szenvedélyüknek. A történelmi központ szemet gyönyörködtető látnivalója a Place d'Armes, a Blue Penny Múzeum egy igazi utazás térben és időben, ahol megtekinthető a világ két legritkább bélyege, a Természettörténeti Múzeumban pedig többek között az ősi dodo csontváza. A Domaine Les Pailles birtok mindössze néhány perces autóútra található a fővárostól. Az utazás részeként barangolhatnak a csodálatos fűszerkertben, és megtekinthetik az 1758 óta működő rumfőzdét.
A sziget fontosabb látnivalóit egész napos kirándulás keretében fedezhetők fel, mint pl. a Bois Chéri teagyár, a Black River Nemzeti Park, a Chamarel-vízesés a közelében lévő Hétszínű földdel, a Pamplemousses-i Botanikus Kert, a festői Île aux Cerfs sziget, vagy a régi gyarmati főváros, Mahébourgot.

Élvezd az életet, légy boldog, mosolyogj, és tudd, hogy biztonságban vagy!

A lakosság mentalitásáról az is sokat elárul, hogy mindig mosolyognak, kedvesek, igen vendégszeretők, de tudja a turista, és érzi, hogy ez több mint udvariasság, ez belülről fakad. Nemzeti táncuk a „sega”, amely különös ötvözete a Madagaszkárról jött táncnak, némi afrikai behatással, misztikus soul zenére. E tánc híven jeleníti meg a mauritiusiak életfilozófiáját: élvezd az életet, légy boldog, mosolyogj, és tudd, hogy biztonságban vagy.