Logo loading
Keresés

Jamaika

Jamaika egy ezerarcú sziget. Neve az őslakos taíno indiánok „xaymaca” szavából származik, aminek jelentése „a források szigete.” Csinos cukrászdák, álomszép homokos strandok, impozáns hegyvonulatok, gyönyörű vízesések és még több. Out of many people, we are one! - „Sok nép közül mi egyek vagyunk!”- áll a nemzeti címeren.

 

A változatosság gyönyörködtet!- Jamaika

Ha egy szóval kéne jellemezni, a sokszínűség lenne a megfelelő. Ugyanez vonatkozik a tájra valamint éghajlatára is. A Karib tenger harmadik legnagyobb szigetének lenyűgöző természeti szépsége, csodálatos állat- és növényvilága egyedülálló. Trópusi esőerdők, burjánzó ültetvények és Jamaika legmagasabb pontja a Blue Mountain Peak (2256 méter) szintén említésre méltó.

Jamaica közel 3 milliós lakossága, meglehetősen sokszínű, népessége elsősorban négerekből, továbbá spanyolokból, indiaiakból, angolokból, kínaiakból, közel-keletiekből áll.1838-ban, amikor eltörölték a rabszolgaságot, megjelentek a cukornád ültetvényeken dolgozó szerződéses munkavállalók.

 

Ahol mindig szól a reggae…

Nemcsak a lélegzetelállító környezet, de a vonzó városok, hangulatos szállodák, széleskörű sportolási lehetőségek, nyüzsgő éjszakai élet és a barátságos helyi emberek teszik Jamaikát igazán kedvelt utazási célponttá.Jamaica számtalan zenei stílus őshazája: reggae, ska, mento, rocksteady, dub, dancehall és ragga.  A legismertebb jamaicai Bob Marley akit a reggae Elvisének tartanak, halálának évfordulóját nemzeti megemlékezési napnak nyilvánították a szigetországban. 
Mint a Karibi térség lakóira, úgy a jamaikai lakosokra is jellemző a vendégszeretet, udvariasság, kedvesség.