Logo loading
Keresés

Mexikó legnagyobb szigete 45 percre található a Playa del Carmen kikötőtől. A Maya Riviéra rendkívüli lehetőségeket kínál mind a sznorkelezők mind a búvárok számára, valamint ez az egyik legforgalmasabb rész a luxushajók számára. A hajók San Miguel városban horgonyoznak le, amely egy hangulatos kis város egy főtérrel.San Miguel az éjszakai élet egyik központja, éttermek és bárok várják a vendégeket. A nappal pedig a shoppingé, hiszen a városban megszámlálhatatlan mennyiségű üzlet vár.

 

A Maya Riviéra a Karib tenger partján egészen a Yucatán félszigettől a Sian Ka rezervátumig terjed. Az egykori halászfalu mára modern turista központtá nőtte ki magát, ahol nyüzsgő éjszakai élet, számtalan szabadidős- és szórakozási lehetőség várja az ide látogatókat, többek között szépségkezelések, golfozási lehetőség. A Maya Riviéra ideális választás, hiszen itt található Mexikó legszebb és legnagyobb kiterjedésű finom homokos strandja a Karib-tenger türkizkék kristálytiszta vizével.

Töltsön egy napot a Maya Riviéra luxus strand clubjában, ahol élvezheti az úszás, napozás, vízi sportok, különböző wellness kezelések és a modern kor előnyeit. Biztosan talál egy barátságos üdülőfalut, ahol felfedezheti a Maya Riviéra legjobb bevásárlási-, szórakozási- és búvárkodási lehetőségeit.

Maya Riviéra a világ egyik legfelkapottabb búvár- és snorkeling paradicsoma. A rendkívül gazdag korallvilága rendkívül ritka és lenyűgöző tengeri élővilágnak ad otthont, beleértve számos trópusi halfajt, mantra rájákat, delfineket, cápákat és bálnákat. A sznorkelezés és búvárkodás helyszíne nem csupán az óceánra korlátozódik, lehetőség van ún. barlangi búvárkodásra és sznorklingra, amely egyedi itt a Yucatán- félszigeten.
A Maya Riviéra ökoturisztikai célpont, mely a régió legfontosabb természetvédelmi területe. A fő turisztikai célterületen kívül a terület nagy része még felfedezetlen, érintetlen, így az itt található különleges élőlényeinek otthona még háborítatlan. A helyi öko-parkok család-barát környezetben betekintést engednek ebbe a különleges világba.

Mexikó egy igen gazdag ország mind történelmét, kultúráját és hagyományait tekintve. Aki ellátogat a Maya Riviérára felejthetetlen élményekkel gazdagodik. Számos üdülő kínálatában szerepel az ún. „izzasztó kunyhó szertartás”, melynek során egy aránylag szűk és kicsi kunyhóban fokozatosan nő a hőmérséklet és a páratartalom, miután a vezető a sötétben az izzó kövekre gyógynövényeket szór és folyamatosan locsolja rájuk a vizet. Ezzel egyidejűleg pedig elhangoznak a fohászok, kérések melyek a hagyomány szerint a felszálló gőzzel jutnak el a teremtőhöz. Majd felhangoznak a közösen énekelendő szertartásdalok, a legősibb hangszer, az élő hang rezgései, az erősödő forrósággal együtt átjárják az embert, betöltik a teret. Jellemzően az égtájakra és/vagy az évkör ciklusaira hangolva szokás „felépíteni” a szertartás menetét, ami több szakaszból, körből áll. Ezek között szünetek vannak, melyek hosszát a körökkel együtt a kunyhóvezető határozza meg. Az izzasztó kunyhó egy egész napos gyógyító szertartás böjttel és elmélyüléssel.
Fedezze fel ezt az ősi világot és látogasson el az ősi maja romokhoz: Tulumhoz, Cobahoz és El Reyhez!
Kalandos utazóknak - akik hajlandóak lelépni a kitaposott ösvényről -, ajánljuk az ősi maja falvakba való látogatást, mely során betekintést nyerhetnek az őslakosok életébe, megízlelhetik a tradicionális konyha ízeit.
Néhány órányi útra a szigeten mindenképpen érdemes felkeresni Chichen Itza romjait, amely vitathatatlanul az egyik legjobban felújított és legimpozánsabb ember alkotta történelmi emlékünk.
Mindemellett vegyen fontolóra egy 1 napos kirándulást Cozumelre, és élvezze a vízi sportok, a világszínvonalú búvárkodás, a könnyűbúvárkodás adta lehetőségeket, vagy egyszerűen csak töltse a napot a tengerparton heverészve.