Logo loading
Keresés

Régiók

Egyiptom

Nyugalom és béke, ez jellemzi az egyiptomi életérzést. Az egyiptomiak tudják, hogyan kell stresszmentesen élni - és ezt rendkívül élvezik az újonnan idelátogató turisták.

A megannyi látnivaló között ott szerepelnek a híres piramisok is, melyeket a fáraóknak építettek még több ezer évvel ezelőtt. Egyiptomban a leghíresebbek ókori monumentális épületei, amik az ország jelképéivé váltak, például a Gízai piramisok és a Szfinx, az ókori egyiptomi civilizáció emlékei.

In sáa l-Láh és Shisa Egyiptomban

Jó ötlet még az utazás előtt tanulmányozni az egyiptomi kultúrát, szokásokat. Az in sáa l-Láh (gyakran insalláhhá összeolvadva) arab nyelvű kifejezés, jelentése: ha Isten akarja. Magyarul leginkább a „ha Isten is úgy akarja” kifejezéssel adható vissza. A muszlimok akkor használják, amikor reményüket fejezik ki abban, hogy egy esemény majd bekövetkezik. Egyiptom egy csodálatos hely, hogy élvezze a nyaralását újdonsült élményekkel gazdagodva. A rengeteg kávé- és teaházban a legnagyobb kényelemben élvezhetjük az isteni arab kávét vagy teát.
Egyiptomban a vizipipát shisának nevezik, (valamint hookah és nargile néven ismert) - azon emberek számára ajánlott, akik relaxálódni szeretnének a pipából felszálló füst és a buborékoló víz által teremtett környezetben.

Egyiptom a Fűszeres Kelet

Hurghada vörös homokos tengerpartja igazi álomként jelenik meg. A szűk bazárjai és a keleti kézművesek piacain végigsétálva felejthetetlen élményt nyújt. A kereskedők hangos alkudozása a legjobb árért, és az egzotikus fűszerek illata a levegőben tovább fokozza az arab világ hangulatát.

A vízi sportok imádói is megtalálják számításaikat tökéletesen igazodva igényeikhez. A szállodák és klubok az összes felszerelést biztosítják megfizethető áron. Egyiptom rendkívül közkedvelt a profi és a kezdő búvárok körében egyaránt. Ha fel szeretnénk fedezni a víz alatti élővilágot, Egyiptom ideális helynek számít.

Nincs találat

Vissza