Logo loading
Keresés

Régiók

Bulgária

Menekülés a hétköznapokból - ezt kínálja a bulgáriai „Napospart”: gyönyörű strandok, kristálytiszta víz és festői öblök, számtalan lehetőséget nyújt a stresszes hétköznapok feledésére.

Bulgária nemcsak a Fekete-tenger miatt kedvelt a turisták körében, hiszen számos, az UNESCO által is jegyzett kulturális műemlék található itt. A legismertebb helyek közé tartozik pl. Nesebar. Az eredetileg halászfaluként megalapított települést egy keskeny földsáv köti össze a szárazfölddel. Római építmények romjai és festői faházikók találhatók itt, a Fekete-tenger partját szegélyező romantikus, kövekkel kirakott utcák pedig csodás hátteret alkotnak. Dupnica városától nem messze található a Rila-i kolostor, Nyugat-Bulgária leglátogatottabb helye. A kolostor 1335-ből származik, vastag, masszív fal veszi körül. Bulgária további látványossága közé tartozik a Bojanai templom, az Ivanovoi sziklakolostor és a Kazanlakban valamint Svesthar közelében található trák síremlékek.

Happy Hour Bulgária - Rózsaszirup,koktélok

A híres déli homokdűnék, a buja természet és a zöld dombok rengeteg vásárlási lehetőséggel és számtalan bárral, étteremmel vonzzák ide a turistákat.Az ínyencek ne hagyják ki a rózsaszirupot, mely úgy készül, hogy a friss rózsaszirmot vízben előfőzik, majd cukrot adnak hozzá, és sűrűre főzik. Az étkezés befejezése Bulgáriában is a feketekávé. Nem presszókávét isznak, mint az olaszok, hanem a hagyományos törökkávét.
A bolgárok nyíltak, barátságosak. Gyakran az utcán, megállókban séta közben is szóba elegyednek idegenekkel is. Szívesen és gyakran találkoznak barátaikkal, épp ezért a kávéházak, éttermek a nap minden szakában zsúfolásig teltek. Hamar meginvitálják a kedves vendéget a lakásukba. Illik egy pár szál virágot vinni a háziasszonynak, és elmaradhatatlan a csokoládé ajándékozása.
A Sveti Vlastól 5 km-re fekvő Action Aqua Park és a Nessebar mellett található Bulgária legnagyobb aquaparkja, az Aqua Paradise várja vendégeit.
Az élénk éjszakai élet, a hangulatos éttermek, diszkók, zenés lokálok könnyed kikapcsolódást nyújtanak a szórakozni vágyóknak. A pezsgő forgatag már kora este indul, amikor a koktél bárok Happy Hour akciójukkal fél áron kínálják koktél különlegességeiket.

Nincs találat

Vissza